Actueel

Verwerkersovereenkomsten verzonden voor gebruik COVID Early Warning Systeem

Vanuit Stichting Informatievoorziening voor Zorg en Onderzoek (STIZON), partner van COVID DATA NL, zijn alle machtigingen met verwerkersovereenkomsten verstuurd voor het gebruik van het COVID Early Warning Systeem NH-FL. De ROAZ Noord-Holland Flevoland verzond eerder via de crisisteams een brief met verzoek tot deelname aan deze registratie. Hierdoor heeft de huisarts straks binnen een veilige omgeving direct inzicht in patiënten die verhoogd risico lopen op ziekenhuisopname door besmetting met COVID19 en kan de verwachte regionale zorgvraag worden voorspeld.

Ondertekenen

De gebruikers- en verwerkersovereenkomst is opgesteld in afstemming met de ROAZ NH-FL en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en voldoet volledig aan de AVG-richtlijnen. Huisartsen die zich via www.covid-data.nl hebben aangemeld om deel te nemen aan het Early Warning Systeem, hebben hiervoor digitaal de gebruikers- en verwerkersovereenkomst ontvangen met het verzoek deze door te lezen en digitaal te ondertekenen met behulp van iDIN. Na ondertekening van de toegezonden gebruikers- en verwerkersovereenkomst kunnen data veilig worden beheerd en verwerkt.

Direct registreren

Huisartsen kunnen na melding direct starten met registreren van positief geteste COVID-patiënten in hun HIS. Nadat de machtiging en verwerkersovereenkomsten getekend retour zijn ontvangen, zal het portaal met de dashboards worden ingericht.

Het EWS heeft een nagenoeg 100% dekkingsgraad in de HISsen. Enkel de huisartsen met HIS Promedico VDF en TransHIS kunnen nog geen gebruikmaken van de NHGdoc-knop. Er wordt gewerkt aan een alternatief om ook deze gebruikers gelegenheid te geven deel te nemen.

Mocht u of de huisarts een vraag hebben over of hulp willen bij de koppeling, dan kunt u met al uw vragen mailen naar info@covid-data.nl