Actueel

Start direct met registreren! Hoe dan?

Het Early Warning Systeem toont direct de door u geregistreerde positieve testuitslagen. Hoe meer u invult, hoe nauwkeuriger uw terugkoppelinformatie gaat worden. De registratie bestaat uit 3 hoofdvragen en kost u een minuut. Maar hoe doet u dat precies? In dit bericht lichten wij toe hoe u de NL COVID registratie eenvoudig kunt doen en wat de direct toegevoegde waarde is van uw deelname. 

Hoe werkt de COVID-19 knop in NHGDOC?

In NHGDoc is in de bovenbalk een knop, genaamd COVID-19, toegevoegd, waarmee u direct melding kunt maken van een (verdenking van) een besmetting met Covid19.

  1. Open het patiëntendossier in uw HIS.
  2. Klik op de NHGDocknop om NHGDoc te openen.
  3. Klik in NHGDoclinks bovenin op COVID-19.

Ik heb een HIS, maar nog geen koppeling met NHGDoc. Hoe regel ik dat? 

Het kan zijn dat u uw HIS nog moet koppelen met of aanmelden bij NHGDoc. Op de website van NHGDoc staat beschreven hoe u dit kunt doen. Via deze link komt u bij deze beschrijving https://www.nhgdoc.nl/covid-19/.

Hoe werkt de COVID-19 knop in Medicom?

Via deze link vindt u de vragenlijst: https://www.pharmapartners.nl/nieuws/covid-19-vragenlijst- rivm-in-medicom/

Aansluiting op uw HIS

Het EWS heeft een nagenoeg 100% dekkingsgraad in de HISsen. Enkel de huisartsen met HIS Promedico VDF en TransHIS kunnen nog geen gebruikmaken van de NHGdoc-knop. Er wordt gewerkt aan een alternatief voor deze gebruikers om ook voor hen Early Warning met de monitor COVID INSIGHT toegankelijk te maken.

 Waarom is registreren zo belangrijk? 

Aan de hand van registraties kan de regio anticiperen op de komende zorgvraag en benodigde capaciteit in de regio. Voorts kunnen bij lokale en regionale uitbraken mensen worden geïnformeerd en beschermd tegen verhoogde risico’s.

Heeft u vragen?

Mail uw vraag naar info@covid-data.nl