Actueel

Amsterdamse testcapaciteit gaat omhoog, huisartsen bellen ongevaccineerden

Het Parool kopt op 18 november: Amsterdam testcapaciteit gaat omhoog, huisartsen bellen ongevaccineerden. Huisartsen in Zuidoost en Nieuw-West nemen persoonlijk contact met ongevaccineerden op om hen te overtuigen om toch een prik te halen.

Dit is een van de resultaten van het programma fijnmazig vaccineren van het Early Warning Systeem. Dit ondersteunt huisartsen met actuele informatie over de hoog risico patiënten in hun praktijk, zodat zij gericht contact op kunnen nemen met de patiënten die het meeste risico lopen op een ernstig ziekteverloop of ziekenhuisopnamen bij een coronabesmetting. Angst voor bijwerkingen is een van de redenen waarom patiënten geen gehoor geven aan een oproep. Maar er zijn meer redenen schrijft het Parool.

‘Een deel van de ongevaccineerden blijkt nog niet alle informatie over het verkrijgen van het vaccin te hebben. Volgens Lifelines corona-onderzoek denkt 17 procent een uitnodiging voor de coronaprik nodig te hebben. Nog eens 7 procent denkt dat de vaccinatie geld kost.’

Lees het hele artikel van 18 november 2021 in het Parool.

Klik hier voor het hele artikel.